Actualități în diagnosticul și tratamentul cancerului mamar
In ciuda progreselor tehnologice și terapeutice, din anul 2008 incidența la nivel mondial a cancerului de sân a crescut cu peste 20%. Mortalitatea a crescut, la rândul său, cu 14%. Întrebarea legitimă este „Care este cauza exploziei de îmbolnăviri”?
Cancerul mamar a devenit atât de frecvent, încât se estimează că una din 8 femei va avea acest diagnostic în timpul vieții. Este, de altfel, cel mai întâlnit cancer la persoanele de sex feminin.
Un nou eveniment AGMP- Asociația de Genetică și Medicină Personalizată, în direct, despre – Cancerul mamar, subiectul numărul UNU în patologia oncologică la femei.
ACTUALITĂȚI ÎN DIAGNOSTICUL ȘI TRATAMENTUL CANCERULUI MAMAR
Miercuri, 27 Ian 2021, ora 18.00, live pe pagina de facebook a AGMP
De ce am organizat un asemenea eveniment?
Pentru că:
- Este cel mai frecvent cancer la femei la nivel global și al doilea cel mai frecvent cancer, în general.
- 12 milioane de femei au fost diagnosticate anul trecut cu această boală la nivel mondial.
- Reprezintă aproximativ 12% din toate cazurile noi de cancer și 25% din toate cazurile de cancer la femei.
- Europa este campioana absolută în topul mondial al primelor 25 de țări cu cele mai mari rate de cancer de sân, standardizate în funcție de vârstă, 15 țări din 25 sunt din UE, primele două sunt Belgia și Luxemburg. Unde se află România, în acest context?
Invitatele primei ediții de anul acesta a seriei de „Dialoguri medicale AGMP” online, sunt:
Dr. ANDREEA CĂTANĂ, medic primar de Genetică Medicală la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă”, departament de Oncogenetică și Genetic Center, membru fondator AGMP, șef de lucrări la UMF Iuliu Hațieganu Cluj. Are un doctorat în oncologie.
Este membră a Societății Române de Genetică Medicală, Societății Europene Genetică Medicală, Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO) și Societății Europene de Cancere Ereditare.
și
Dr. NICOLETA ZENOVIA ANTONE, medic specialist oncolog la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca. Este membru al Romanian Breast Cancer Group, al American Society of Clinical Oncology (ASCO), al European Society for Medical Oncology, European School of Oncology, al Societăţii Române de Radioterapie și Oncologie Medicală.
Ce vom afla la acest eveniment live, interactiv?
– Despre factorii de risc și prevenția bolii, despre metodele de screening și diagnostic moderne, tratamentul actual pentru pacientele cu cancer de sân.
– Care este parcursul pacientului oncologic, cine face coordonarea cazului, ce direcții revoluționare oferă astăzi cercetarea, rezultatele și perspectivele terapiilor avansate?
– De ce crește incidența bolii, de cine depinde prognosticul bolii și care sunt rezultatele cele mai bune înregistrate în tratament?
– Care este genetica acestui cancer, cum putem identifica formele ereditare ale bolii și ce perspective oferă terapiile genetice astăzi?
– Care este experiența pacienților și cum a influențat pandemia procesul de management de caz și asistența pacienților oncologici? Ce ar trebui îmbunătățit pentru ca supraviețuirea și calitatea vieții pacientelor cu cancer de sân să fie ?
Vă așteptăm cu drag miercuri, 27 ianuarie, la ora 18.00, pe pagina de facebook AGMP- Asociația de Genetică și Medicină Personalizată. Înregistrare pe pagina evenimentului, vă rugăm să pregătiți întrebările pe care le aveți pentru a le adresa invitatelor noastre.
https://www.facebook.com/events/132070388751034
Audiența evenimentului este generală, toți cei interesați de acest subiect, medici, personal sanitar, navigatori, pacienți, jurnaliști, public larg, pentru că informația înseamnă de multe ori, în aceasta luptă, dreptul la viață și la sănătate.
Echipa AGMP