Campanie promotionala de screening mamar in perioada 7 octombrie – 31 decembrie 2021

Reteaua de Sanatate Regina Maria

  • Cancerul de san este cea mai frecventa forma de neoplazie la sexul feminin.
  • 1 din 8 femei este diagnosticata cu acest tip de cancer la un moment dat pe parcursul vietii.

 

Reteaua de sanatate Regina Maria demareaza o campanie de sustinere a tuturor femeilor care doresc sa isi evalueze starea de sanatate, in perioada  7 octombrie- 31 decembrie 2021, printr-o oferta promotionala de reducere cu 25% a costului mamografiei si testului  BRCA (panel de testare 23 de gene pentru predispozitia ereditara la cancer de san, ovar, endometrial).

Aceasta oferta vine in contextul in care ne aflam la un maxim istoric al incidentei bolii, mai mult de 12.000 de cazuri de cancer de san au fost diagnosticate anul trecut, peste 80% fiind depistate in stadii avansate.

 

Ce optiuni de screening mamar se recomanda?
  1. Mamografia este o procedura de screening importanta, care ajuta la depistarea cancerului de san intr-un stadiu incipient, prin efectuarea unei investigatii radiologice.

Potrivit unor cercetari recente, femeile care au efectuat mamografie regulat pentru depistarea precoce a modificarilor maligne ale sanului, au avut un risc cu 60% mai mic de a deceda de cancer de sân în decurs de 10 ani și un risc cu 47% mai mic în decurs de 20 de ani.

Cand se recomanda mamografia?

  • Pentru femeile intre 40-49 ani se poate face mamografie o data la doi ani, daca medicul si pacienta decid de comun acord pentru acest mijloc de screening.
  • Pentru femeile intre 50-74 de ani se recomanda efectuarea unei mamografii anual.

 

Cum stii daca esti predispusa la cancer ereditar feminin?

 

  1. Testare genetica BRCA. Aproximativ 10-15% dintre cazurile de cancer de san la femei apar in contextul unei predispozitii ereditare, care se poate diagnostica printr-un simplu test de saliva – testarea BRCA.
  • Testul se face o data in viata si cu cat il faci mai din timp in conditiile existentei unor factori de risc si istoric familial, cu atat preventia, detectarea si monitorizarea neoplaziei de san se fac mai eficient.
  • In afara de testarea genelor BRCA 1 si 2 beneficiezi in cadrul aceluiasi test salivar de un panel complex care analizeaza 23 de gene in total si detecteaza predispozitia ta ereditara pentru cancerul de san, ovar si endometru. Oricare din anomaliile sau mutatiile acestor gene creste riscul unei afectiuni maligne ereditare pe care poti sa o previi la timp.

 

Pentru programare imediata si informatii, suna la numarul de telefon 0786 093 567.

 Pentru alte detalii acceseaza link: https://www.reginamaria.ro/alege-mamografia-cu-25-reducere?fbclid=IwAR0EUb2UiAQ-V_inDHJMQ0No-K6UVXjGZmj1WE-u5yFMBkOsAe8-FFaJHwM