Dreptul la un diagnostic exact si un tratament corespunzator

ASOCIATIA DE GENETICA SI MEDICINA PERSONALIZATA

Dragi prieteni, 

Daca nu ati virat inca cei 3,5% din impozitul pe anul 2021, puteti completa formularul 230 atasat in link pentru a ajuta asociatia noastra.

Ne vedem in situatia de a lupta pentru pacientii nostri care nu isi permit costurile, uneori prohibitive,  ale testelor genetice, in situatia lor. 

Aceste teste, facute la timp, i-ar ajuta nu doar la clarificarea diagnosticului si stoparea bolii, dar le-ar da si  sansa de a fi inrolati in studii clinice internationale sau de a  accesa un tratament corespunzator.

” Testele  nu sunt acoperite de stat, nici de firmele de asigurari, suntem pe cont propriu in Romania. Nu imi permit sa ii fac testul, desi stiu ca are nevoie, mai am inca doi copii acasa.  Sunt singura, dar nu imi pot abandona copilul, nu pot sa renunt, sa ii refuz sansa de a fi un om cat de cat, normal. Vreau sa cred ca se mai poate face ceva pentru el” spune Angela, mama lui Stefan, un copil cu deficienta de crestere si dezvoltare  neuropsihica. 

Pana nu de mult, Stefan era un elev eminent, era intre primii din clasa. Pana cand, din senin, mintea lui a inceput sa isi piarda din claritate, din putere, sa uite, sa nu mai poata sa gandeasca, sa regreseze. Problemele sunt  evolutive, iar testele genetice ar putea sa le dea medicilor un indiciu despre ce se intampla acum cu acest copil. Sau cu Mandra, sau cu Maria, sau cu Vlad si alti copii sau adulti care au afectiuni ereditare sau diverse forme de cancer si au nevoie de sprijin si de o mana intinsa.

Ca Angela, sunt sute si mii de mame in Romania, ai caror copii ar avea sanse mult mai bune la tratament daca testele genetice ar fi acoperite de stat. Unii cu boli rare, altii cu leucemii, cancere metastazate sau  tulburari congenitale mostenite. Peste 6000 de boli genetice au fost identificate pana in prezent, dar la noi, majoritatea testelor genetice sunt platite de pacienti. Doar de cei care isi permit, pentru restul, existam  noi si dumneavoastra, solidari. Pentru ca si ei au dreptul la o sansa. 

Poti vira cei 3,5% din impozitul pe venit pentru a ne ajuta sa fim de folos celor in nevoie. Pentru a ajuta pacienti pentru care consilierea genetica si testele genetice pot face diferenta intre  intre sanatate si dizabilitate, iar uneori intre viata si moarte. 

Completeaza formularul atasat si trimite-l pe email la office@agmp.ro sau suna-ne la tel.+40-723 506 641 pentru detalii privind preluarea formularului 230.

230_OPANAF_15_2021 (1)-images

Iti multumim!

Echipa AGMP