Elena Dronca

Consiliul științific

Dr. Eleonora DRONCA, este șef de lucrări la Disciplina de Genetică Medicală a UMF„Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, doctor în medicină, specialitatea de genetică medicală, are un master în bioinformatică și unul în biologie celulară și biotehnologie moleculară.

Este medic specialist în Genetică medicală și s-a perfecționat de-a lungul anilor prin numeroase cursuri absolvite în țară și străinătate. Dintre acestea, distinctive sunt participarea la un program de supraspecializare în genetică moleculară și citogenetică la University of California, David Geffen School of Medicine și, de asemenea,  în dismorfologie, la ESHG, Manchester. A participat la cursuri de genetică efectuate sub auspiciile Universităților din Minz, Essen și Wurzburg, Germania și Nijmegen, Olanda.

Este Membru al Societății Române de Genetică Medicală (SRGM) și al Societății Europene de Genetică Medicală (ESHG) și autorul a numeroase publicații știintifice în reviste naționale și, mai ales internaționale.

Dintre numeroasele proiecte europene și naționale la care a colaborat, menționăm:

  1. CEEX nr. 64/2005 “Markeri endofenotipici și genetici în schizofrenie”
  2. CEEX nr. 83/2006 “Caracterizarea biochimicăși geneticăa metabolismului homocisteinei și a statusului redox în autism. Implicații terapeutice”
  3. CEEX nr. 156/2006 “Corelațiiîntre markeri biologici, aspecte clinice și terapie în depresia copilului și adolescentului“
  4. PN-II-RU-PD-2011-3-0275 “Paraoxonaza 1 – marker biochimic și genetic în autism”