Dr. Irina Florentina Dragoi

Membri

Dr. Irina Florentina Dragoi este medic specialist în genetica medicală, cu o expertiză semnificativă în diagnosticul genetic molecular, citogenetică, consiliere genetică și genetică medicală. Are competențe deosebite în consilierea genetică pentru sindroame cromozomiale și afecțiuni cu componentă genetică ereditară, precum și în genetica de laborator (biologie moleculară, biologie celulară) cu accent pe extracția și purificarea acizilor nucleici, tehnici precum PCR și RT-PCR, MLPA, NGS.

Dr. Dragoi este activ implicată în proiecte și cursuri postuniversitare la Craiova și în afara țării, evidențiind un angajament puternic față de avansarea cunoștințelor în genetică medicală. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Craiova, este membră a Societății Române de Genetica Medicală, Clubului Regal al Medicilor, Societății Române de Sindrom Lynch și The Marfan Foundation, aducând o contribuție valoroasă în comunitatea medicală, promovând excelența în serviciile oferite.

Unul dintre proiectele sale notabile este Proiectul FUSE (Genomica Funcțională în Infecțiile Severe), coordonat de Prof. Dr. Mihai G. Netea (Universitatea Radboud, Olanda). Acest proiect subliniază angajamentul său față de cercetarea de vârf în domeniul geneticii medicale.
Dr. Dragoi a contribuit la literatura de specialitate prin publicarea articolului “Apoptoza in culturi de celule” în THE TRIBUNE Anthropology & Communication SIBIU.

În plus, Dr. Dragoi a participat la cursuri postuniversitare precum PROGENERARE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, consolidându-și în continuare competențele și cunoștințele în domeniul geneticii medicale. De asemenea, a lucrat ca traducător și editor pentru ghidurile Orphanet, ceea ce reflectă angajamentul său față de diseminarea informațiilor și resurselor pentru bolile rare.

În prezent, Dr. Dragoi oferă consiliere pentru alegerea celor mai potrivite testări pentru boli rare, infertilitate, trombofilii ereditare, screening fetal, sindroame de microdeleții/microduplicații, predispoziție în cancer, leucemii, intoleranțe genetice, teste de epigenetica, nutrigenetica, NGS, WGS, WES și multe altele. Este fidela angajamentului sau față de furnizarea de servicii medicale de calitate și personalizate pentru pacienții săi.