Un medic alearga sa redea lumina in ochii micului ei pacient

Il cheama Mihai si are doar 14 ani.
De doi ani de zile viata lui are de-a face mai mult cu spitalele si medicii, in cautarea unui diagnostic si poate chiar a unui tratament minune pentru vederea care i se intuneca de la zi la zi..
 
Dupa consultatii nenumarate, medicii au ajuns sa ia in calcul o boala genetica rara care ii scade copilului cu fiecare zi sansa sa vada lumina si chipurile celor din jurul sau. Se numeste boala Leber.
Dar aici, cursa lor contracronometru s-a oprit pentru ca testele genetice care sa confirme boala si sa ii asigure accesul la terapiile de care are nevoie sunt costisitoare si nu sunt decontate de stat. Familia ar trebui sa cheltuie peste 15.400 de RON si nu dispune de aceasta suma.
 
Pentru ca nu a gasit alta solutie, dna dr Catana, medic genetician, sef de lucrari la Universitatea „Iuliu Hatieganu” din Cluj, s-a hotarat sa faca un gest extrem, sa se inscrie in crosul de la Salina Turda pentru sansele pacientului ei.
 
. “L-am vazut ieri pe baiat. Este deprimat, extrem de sensibil si dorinta lui a fost sa-l ajutam dar sa nu-i facem publica poza” spune dr Andreea Catana. „Vederea lui s-a agravat intr-un an si pare sa evolueze spre orbire” a adaugat medicul care incearca orice metoda sa il ajute pe baiat sa beneficieze de testele de care are nevoie.
 
Andreea Catana va alerga la Crosul Salina.
 
“O sa vreau sa-i facem un panel de oftalmologie ” Sunt analizele care pot stabili diagnosticul exact al copilului.
 
Pentru a o sustine in cauza pentru care a ales sa alerge la un cros de binefacere pentru micul ei pacient, Mihai, puteti dona in contul Asociatiei de Genetica si Medicina Personalizata, mentionand donatie pentru Mihai- cros Salina Turda. Avem nevoie de 15.400 de RON (fiind acordat si un discount de catre laborator) pentru a-i asigura cat mai repede aceste teste.
Pentru ca nu putem pune o poza cu el, am pus o fotografie cu ochii pe care Mihaita si-i doreste sanatosi, inundati din nou de lumina si de culorile vii ale copilariei.. Fiti lumina pentru Mihaita si sustineti-ne sa ii putem reda vederea. (CP)


 Donatie
Beneficiar Asociația de Genetică și Medicină Personalizată (CIF 40783335)
Cont bancar (lei): RO13RZBR0000060021681890, Raiffeisen Bank
Destinatie suma: Donatie teste genetice pentru Mihai – cros Salina Turda
 
Multumim! ❤️ 
 
Echipa AGMP
#povestea_pacientului  #urgentamedicala