Victoria Asanache, pionierul navigației medicale în România, își unește forțele cu Asociația de Genetică și Medicină Personalizată pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților cu cancer

București – 1 februarie 2024 – Victoria Asanache, primul navigator medical autorizat pentru pacienții oncologici din România, a anunțat un parteneriat strategic cu Asociația de Genetică și Medicină Personalizată (AGPM), o organizație de top dedicată avansării în domeniul medicinei personalizate si geneticii in asistenta medicala.

Parteneriatul își propune să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții și rezultatele pacienților cu cancer, oferindu-le îndrumări complete și adaptate pe parcursul diagnosticului, tratamentului și urmăririi lor. Combinând expertiza și experiența Victoriei Asanache în navigarea în sistemul de sănătate complex și adesea confuz cu cunoștințele de ultimă oră și inovația AGPM în genetică și medicină personalizată, parteneriatul va oferi pacienților cu cancer dar si cu alte afectiuni cronice, o abordare holistică și individualizată a îngrijirii medicale.

Victoria Asanache  este singura absolventă practicantă dIn România a Institutului de Navigare a Pacienților Harold P. Freeman din SUA, cea mai importantă instituție mondială pentru navigarea pacienților. Lucrează de peste 21 ani ca navigator medical, ajutând peste 10000 de pacienți și aproape 15.000 de aparținători să acceseze cele mai bune servicii medicale, teste și tratamente disponibile in oncologie.

In prezent este Președintele Asociației pentru prevenția și lupta impotriva cancerului Amazonia și lector acreditat pentru certificarea navigatorilor medicali la Amazonia Navigators, organizație care promovează profesia de navigație medicală și oferă pregătire și certificare navigatorilor medicali.

Asociația de Genetică și Medicină Personalizată este o organizație non-profit care încurajează colaborarea și educația între cercetători, clinicieni, factori de decizie și parteneri din industrie în domeniul geneticii și medicinei personalizate. AGPM sprijină dezvoltarea și implementarea metodelor inovatoare de diagnostic și terapeutice care se bazează pe profilul și caracteristicile genetice ale individului. AGPM pledează, de asemenea, pentru echitatea in accesul pacientilor la solutiile oferite de  medicina personalizată și genetică.

Parteneriatul dintre Victoria Asanache și AGPM va valorifica punctele forte și resursele comune pentru a oferi pacienților cu cancer o îngrijire optimă care este aliniată cu nevoile, preferințele și obiectivele celor doua Asociații. Parteneriatul va contribui, de asemenea, la creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a medicinei și geneticii personalizate în rândul pacienților, profesioniștilor din domeniul sănătății și publicului larg.

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Victoria Asanache, un pionier și un lider în navigația medicală pentru pacienții oncologici din România. Ea are o bogată experiență și o multitudine de cunoștințe în a ajuta pacienții cu cancer să navigheze în sistemul de sănătate și să acceseze cea mai bună îngrijire posibilă. Împreună, vom putea oferi pacienților cu cancer o abordare personalizată și mai eficientă a îngrijirii acestora, bazată pe profilul și caracteristicile lor genetice. Credem că acest parteneriat va îmbunătăți calitatea vieții și rezultatele pacienților cu cancer, și, de asemenea,  va reduce povara asupra sistemului de sănătate”, a spus Raluca PRODAN, Președintele AGPM.

„Sunt onorată să-mi unesc forțele cu AGPM, o organizație care promovează medicina personalizată și cele mai noi descoperiri din genetică în domeniul sănătății. Întotdeauna am fost pasionată să ajut pacienții cu cancer să-și găsească drumul prin labirintul de servicii medicale, teste și tratamente care le sunt disponibile. Am fost, de asemenea, martoră la modul în care medicina personalizată și genetica pot face diferența în îngrijirea cancerului, oferind un diagnostic mai precis, un tratament mai eficient și o prevenire mai bună. Prin parteneriatul cu AGPM, sper să aduc acest beneficiu mai multor bolnavi de cancer din România și nu numai”, a spus Victoria Asanache.

Pentru mai multe informații despre parteneriatul dintre Victoria Asanache și AGPM, vă rugăm să contactați:

Raluca PRODAN Președintele Asociației de Genetică și Medicină Personalizată

Telefon: +40-723 506 641 E-mail:raluca.prodan@agmp.ro

Victoria ASANACHE Președintele Asociației pentru prevenția și lupta impotriva cancerului Amazonia

Navigator Medical pentru Pacienți Oncologici

Email: victoria.asanache@amazonia-navigators.ro